حالت تاریک
وقتی جای خالی نظارت به ضرر مردم است؛

ناکجاآباد نظارت بر شهریه مهدهای‌ کودک کرمان

ناکجاآباد نظارت بر شهریه مهدهای‌ کودک کرمان

مدیران آموزش و پرورش کرمان می‌گویند مهدهای‌ کودک همچنان شهریه سال قبل را بگیرند تا سطح و میزان شهریه آنها در سامانه تعیین و اعلام شود، اما داستان جور دیگری است.

به گزارش راه آرمان به نقل از ایرنا، سال گذشته مدیران آموزش‌و‌پرورش کرمان در توجیهات خود برای ناکارآمدی نظارت بر شهریه مهدهای‌کودک می‌گفتند این بخش تازه از بهزیستی به ما منتقل شده و کرونا هم بوده بنابراین فرآیند خاصی برای این موضوع در دسترس نیست.

 

در سال جاری آموزش‌و‌پرورش کرمان می‌گوید شهریه‌ها در یک درگاه ملی تعیین می‌شود که هنوز نهایی نشده، از‌این‌رو شهریه‌ها فعلا مانند قبل گرفته شود؛ انگار که مهدها نیز تبعیت می‌کنند یا باید در این گرانی بازار تبعیت کنند؛ واقعیت پیش‌روی شهروندان است.

 

اما اینکه در این خلاء، مهدهای‌کودک به خودمختاری و یکه‌تازی خود ادامه می‌دهند و خانواده‌ها نیز به‌علت فاصله مهدها با محل سکونت یا دیگر دلایل مثل کیفیت آموزشی برخی مهدها مجبورند هر مبلغی که مطالبه می‌شود را بپردازند.

 

آن‌طور که والدین می‌گویند در برخی مهدهای کودک شهر کرمان که خود را در سطح بالای ارائه خدمات قلمداد می‌کنند، فرد باید ۱۰ تا ۱۲ میلیون ریال یا حتی بیشتر، اضافه‌تر از شهریه سال قبل بپردازد و کسی هم پاسخگو نیست؛ مدیران آموزش‌و‌پرورش هم در نهایت می‌گویند والدینی که شکایت دارند حضوری به این اداره‌کل مراجعه و ثبت درخواست کنند.

 

سال گذشته نیز مهدهای‌کودک در سایه این ضعف نظارت، خودشان در تعیین شهریه یکه‌تازی کردند که گزارش ایرنا را در همان سال از طریق لینک زیر می توانید مطالعه کنید:

خودمختاری مهدهای‌کودک کرمان در سایه بی‌برنامگی آموزش و پرورش

 

اما این درحالی است که والدین می‌گویند بنا به مولفه‌های مختلف مثل فاصله مهدها با منزل یا محل کار و دیگر مشخصه ها ناچارند فرزندانشان را به مهدهای مدنظرشان با هر قیمتی که در شهریه مطالبه کنند بفرستند اما مگر حقوق و دستمزدها آن‌قدر رشد داشته که مهدها در سایه ضعف نظارت آموزش‌و‌پرورش اینچنین آنان را در فشار گذاشته‌اند؟

یکی از این والدین که نخواست نامش در گزارش آورده شود گفت: به مدیر مهد می‌گویم شما دارید اجحاف می‌کنید که از من ۱۲ میلیون ریال بیشتر از سال قبل مطالبه شهریه دارید، می‌روم به آموزش‌و‌پرورش شکایت می کنم که خیلی راحت پاسخ می‌دهد برای شما جا نداریم، بروید فرزندتان را جای دیگری ثبت نام کنید.

 

بانوی دیگر متقاضی تمدید ثبت نام فرزندش در یک مهدکودک در شهر کرمان نیز گفت: دست ما بسته است و ناچار به پرداخت هر مبلغی که مهد تعیین کند، هستیم؛ مسئولان آموزش‌و‌پرورش هم در نهایت بگویند برای ثبت شکایت به ما مراجعه کنید، اینکه نشد حل مشکل، چون مهدکودک دیگر فرزند ما را ثبت نام نمی‌کند یا فرصت کاغذبازی و مراجعه به آموزش‌و‌پرورش را نداریم؛ در این شرایط مجبوریم برای ثبت نام هرمبلغی بگویند بپردازیم.

 

«ع.س» افزود: چرا خود آموزش‌و‌پرورش نباید نظارت لازم داشته باشد و با این موارد برخورد کند و حتما منتظر باشند که والدین حضوری بروند، دردسرها و کاغذبازی‌های ثبت شکایت را انجام دهند؟ مگر این سازمان‌ها برای همین کا‌ها ایجاد نشده‌اند که اجازه تخلف زیر‌مجموعه‌های خود را ندهند؟

 

مهدها فعلا براساس سال قبل شهریه بگیرند!

 

به دنبال بروز این مشکلات، به سراغ مسئولان آموزش‌و‌پرورش رفتیم تا پاسخ آنان را نیز بگیریم؛ طاهره زحمتکش معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه سال جاری شهریه مهدهای‌کودک‌ بعد از بارگذاری مدارک آنها از طریق درگاه ملی مجو‌ها توسط سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تعیین و تصویب می‌شود، گفت: تا قبل از ثبت مدارک در این سامانه فعلا مهدکودک‌ها باید براساس شهریه سال قبل خود اقدام کنند.

 

ابتدا معلوم نیست که چرا تاکنون سازوکار نظارتی مهدها انجام نشده تا اینکه به شروع سال تحصیلی برسیم؛ از طرفی باید واقع بین بود و این درحالی است که مهدهای کودک نیز زیربار استدلال‌های آموزش‌و‌پرورش نمی روند و حق نیز دارند زیرا هزینه‌هایشان در جامعه افزایش یافته و باید زودتر تعیین تکلیف شوند.

 

 نسخه واحدی نداریم

 

 زحمتکش در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه نسخه واحدی برای شهریه همه مهدهای کودک‌ وجود ندارد، افزود: مهدهای‌کودک‌ براساس مدارکی که در سامانه درگاه ملی مجوزها بارگذاری می‌‍کنند، سطح بندی می شوند و طبق این سطح بندی و خدماتی که ارائه می‌دهند شهریه آنها تعیین می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: هر مهد‌کودکی که زودتر نسبت به بارگذاری کامل مدارک در سامانه درگاه ملی مجوزها اقدام کند قطعا زودتر می‌تواند شهریه جدید خود را دریافت کند.

 

 نمی توانیم درصدی اعلام کنیم

 

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان تصریح کرد: نرخ مشخصی برای مهدهای کودک‌ وجود ندارد و نمی‌توان درصدی برای افزایش این شهریه اعلام کنیم.

 

وی با تاکید بر اینکه مهدها از لحاظ فضای فیزیکی، مهارت نیروی انسانی و شرایط کاری بررسی می‌شوند، تاکید کرد: شهریه مهدهای‌کودک  براساس کیفیت سنجی و خدماتی که‌ می‌دهند، متفاوت است.

 

مهدها نمی‌توانند به دلخواه شهریه تعیین کنند!

 

زحمتکش با اشاره به اینکه شهریه هر مهدکودکی با توجه به امکانات، فضا و خدماتی که ارائه می‌کند، تعیین و سنجیده می‌شود، اظهار کرد: نظارت بر مهدهای‌کودک‌ مانند روال نظارت بر فعالیت مدارس است و از طریق ارزیابی عملکرد این نظارت صورت می‌گیرد که مهدهای‌کودک‌ نمی‌توانند به دلخواه خودشان شهریه تعیین کنند و تعیین شهریه برعهده سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک است که بعد از بارگذاری مدارک در درگاه ملی مجوزها آن را تعیین می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه بعضی مهدهای‌کودک‌ به ازای ساعات اضافه‌ای که خدمات به کودکان ارائه می‌دهند، هزینه بیشتری دریافت می‌کنند، بیان کرد: موضوع ساعات اضافه هم در سامانه درگاه ملی مجوزها برای مهدهای‌کودک‌ مشخص شده و با تایید این گزینه، تعیین شهریه نیز با آن سنجیده می‌شود.

 

والدین چگونه به هزینه‌های گزاف بعضی مهدکودک‌ها اعتراض کنند؟

 

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه مهدهای کودک طبق شیوه نامه ارسالی، زیرمجموعه آموزش ابتدایی محسوب می شوند، تصریح کرد: والدینی که به هزینه‌های مهدهای کودک‌ اعتراض دارند می‌توانند به واحد ارزیابی آموزش ابتدایی ادارت آموزش‌و‌پرورش به صورت حضوری مراجعه و اعتراض خود را ثبت کنند تا در اسرع وقت نسبت به اعتراض آنان رسیدگی شود.

 

وی افزود: اگر مهدکودکی برخلاف مقررات، شهریه گرفته باشد، کارگروه بررسی تخلفات در حوزه معاونت ابتدایی استان به محض گزارش، تیم ارزیابی، اعزام می‌کند و در مرحله اول تذکر شفاهی و در مرحله دوم، تذکر کتبی داده می‌شود.

 

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان شمار (مهدهای کودک) مراکز پذیرش کودکان صفر تا ۶ سال یا همان کودکستان‌ها را در استان کرمان یک هزار و ۸۰۰ مورد برشمرد و گفت: از این تعداد ۱۷۱ مهد در شهر کرمان قرار دارد.

 

انتهای خبر/س

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از